Ja, we leven nog Mates!!
Door: Sjoerd en Guus
Blijf op de hoogte en volg sjoerd/guus
13 April 2006 | Australië, Melbourne
En ja we leven gelukkig nog! Tijd geleden sinds ons laatste bericht, maar we waren iets te veel aan het reizen de laatste weken. Dus sinds ons laatste bericht hebben we al weer een boel gezien en beleefd.
Na de tempels van Angkor in Siem riep zijn we doorgereisd naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh, waar we een relaxed guesthouse vonden aan een meer in de stad. Dit leek een beetje op een krottewijk waar ze heel creatief een backpackers 'place to be', van hadden gemaakt.
In Phnom Penh hebben we de Killing Fields bezocht. Op deze velden bevinden zich 84 massagraven waar meer dan 17.000 mensen op brute wijze zijn afgeslacht en jaren zeventig. In deze tijd heerste het Pol Pot regime in Cmabodja. Deze wilde het land terug brengen naar een communistische arbeiders staat, waar landbouw het belangrijktst in was.
Hierbij kon hij echter geen geschoolde mensen gebruiken, dus besloot hij om alle mensen met ook maar enige scholing, om het leven te brengen. Hiermee bracht hij Cambodja's kansen op ontwikkeling meteen om. En bracht hij het land terug naar het jaar 0 ongeveer.
Ook hebben we een bezoek begracht aan de S-21 gevangenis, waar al deze mensen (ook kinderen) zaten opgesloten voordat ze naar de killing fields werden getransporteerd. (als ze in ieder geval nog in leven waren na alle martelingen in deze gevangenis)
Het bezoek aan de Killing Fields en de S21 gevangenis was luguber maar zeer indrukwekkend. Wat een ongelooflijk zieke gasten!!!!
Vooral als je erbij nadenkt dat dit toentertijd is gebeurd, zonder enig daadkrachting optreden van de Int. gemeenschap.
Al deze jaren van oorlog hebben Cambodja zo geweldig veel ellende en achterstand bezorgd, dat men daar nu nog steeds niet over heen is. Het is een nog zeer primitief, arm en corrupt land. Maar de bevolding is super. Dat is echt mooi om te zien. Vooral de jongeren hebben zeer hechte banden met elkaar en zijn erg sociaal naar elkaar toe.
De volgende dag hebben we de rest van Phnom Penh bekeken, ondermeer het Koninklijk paleis en een hypermodern winkelcentrum in het centrum.
Na de hoofdstad verlaten te hebben werd het hoog tijd voor een paar dagen strand, we kozen Shinoukville als bestemming. Dit is een stad aan de kust in het zuiden van Cambodja.
Dit waren een paar lekkere dagen zon, zee en strand.
We kwamen de eerste avond een taxi chauffeur tegen die ons wel 's even naar 'the place to be'zou brengen, dus wij waren benieuwd. Hij dropte ons bij de "Utopia Bar", een coole strandtent waar het voltallig personeel ook backpacker was. Overdag strand, 's avonds "Utopia" en zo kwamen wij onze tijd wel door, hahahahaha...
Na vier dagen Shinoukville werd het tijd om naar Bangkok te gaan. Deze reis duurde ongeveer 16 uur.... freaking bus ride!!
Na een goede nachtrust in een groot hostel, was onze laatste dag Azie aangebroken. Deze dag hebben we ons voorbereid op Australie en het nodige shopwerk verricht...
De volgende dag vlogen we naar Sydney, waar we na 10 uur vliegen om half zes 's ochtends aankwamen. We zochten een hostel op, droten onze spullen en rond negen uur 's ochtends stonden we al voor 'The opera house'daarna hebben we een paar uur liggen pitten in Sydneys Botanic gardens.
Hier in Australie is alles, uiteraard een stuk duurder, dus vanaf nu is het weer zelf kokkerellen.
In Sydney hebben we verder nog coole dingen bezocht zoals de Sydney Tower, het Aquarium, Darling Harbour, de shopping Malls en promenades. 's avonds gingen we dan met een groep uit het hostel de kroeg in, dik lol dus..
Na onze vierdaagse Australie intro in Sydney, besloten we het even rustig aan te doen. Een nicht van Sjoerds moeder woont in Sale (700km ten zuiden van Sydney). En na een telefoontje zette wij koers naar rustiger oorden.
Na een busreis van 14 uur, kwamen we om 5 uur 's ochtends aan in Sale, waar we werden opgepikt door de 70-jarige jan en zijn 65-jarige vrouw Corrie.
Hier hebben we twee super relaxede dagen gehad: goede bedden, goed eten, eigen gebrouwen biertjes en bovenal: super Mensen!
Woensdag zijn we van Sale doorgegaan naar Melbourne, waar we de Paasdagen doorbrengen. We hebben hier met een oud collega (mathilde) van guus afgesproken die hier (nou ja, in darwin) woont.
Kortom dat was het tot zover, ik zou zeggen enjoy the pictures.
And No Worries MATES!!!!!
13 April 2006 - 05:46
Bossie:
Indrukwekkend mannen!!Ik zou zeggen....keep on going...
Gasten Mzzl -
13 April 2006 - 06:53
Passie:
Goede sessie mannen, viel spass daar in de chilling fields! En Guus doe de groeten aan Mathilde vanuit de Amers fo sho! -
13 April 2006 - 07:18
Adam:
Man.. En dan zit ik op kantoor snakkend naar een kop koffie en dan zie ik dit.. Jullie hebben het beter voor elkaar! Hehehe, Enjoy! -
13 April 2006 - 07:21
Eef:
Wauw wat een geweldige verhalen en foto's. Mijn nichtje heeft het net andersom gedaan. Die heeft vorige week de overstap gemaakt van Australie naar Thailand! Dus net gemist! Maar ik ben nog steeds ontzettend jaloers! Geniet er van! Kus van Eef -
13 April 2006 - 09:16
Linda:
Hey schatjes! Wat een super lange tekst wat maken jullie toch veel mee daaroh!! En tof, veel foto's!
Kijk nu al weer uit naar jullie nieuwe belevenissen en foto's have fun!
Dikke smakkerd -
13 April 2006 - 09:22
Floortje:
wauw wat maken jullie veel mee! te gek hoor! In Melbourne woont een vriend van me, Michael, als je hem ziet de groetjes! ;) Heel veel fun nog gewenst guys! -
13 April 2006 - 09:54
Stef Feld:
Even zat van het werk stiekem jullie verslag gelezen, hetgeen het werk er zometeen niet makkelijker op maakt. Klinkt lang niet slecht, ga zo door zeg maar...
Het werk roept, doei stef -
13 April 2006 - 11:07
Theo:
Mooi, infrukwekkend reisverslag en foto's. Heb ze ook even in de baas zijn tijd bekeken en zal dat vanavond thuis zeker nog eens doen. Veel plezier im Melbourne. -
13 April 2006 - 11:32
Christina:
Mooie geschiedenisles!! En jullie zijn opnieuw kaal zie ik :-) Groetjes ook van Geert. Enjoy en liefs. -
13 April 2006 - 12:30
Melissa:
Hihi, was iedereen zo ongerust over jullie? Kom op, 2 stoere mannen redden zich wel hoor aan de andere kant van de wereld! Maarre, ziet er allemaal goed uit wat jullie aan het doen zijn. Het belangrijkste is dat je moet blijven genieten, want de tijd vliegt voorbij.
He Sjoerd, ik stuur je van de week even een mailtje naar je hotmail, dan laat ik je ff weten of we een jongen of een meid erbij krijgen in de familie! Dat wil je vast wel weten.
Jongens, nog veel plezier en doe het rustig aan.
Dikke kus van mij -
13 April 2006 - 12:43
Marigje:
Ziet er weer erg goed uit mannen! Geniet er maar van....
Kus -
13 April 2006 - 12:57
Post:
jongens, jullie moeten op vrijdag uitgaan in club The Tank in Sydney.. Echt super vet!!
Ik ben jaloers op jullie!!!
Have a nice one mates!! -
14 April 2006 - 01:13
Jelle:
Ik vind het fantastisch om jullie reisverhalen te horen, en ben zeker trots op jullie! One love en jullie moeten het binnekort maar in levende lijve vertellen...Ga nog ff maximaal los jongens voor mij! dikke kus -
15 April 2006 - 01:01
Wout:
oi dudes, ik wil snel ff wat surfactie zien ja!!? hele fijne berichten van down under! en guus, bedankt voor de cambojaanse geschiedenisles!(sjoerd zou dan niet typen LOL) big up bikkels! -
15 April 2006 - 16:27
Nanda En Eddie:
Haj mannen. Terwijl jullie in de zon zitten zitten wij in ons huis nog in het stof. We hebben inmiddels wel een open keuken en hydrobad (klinkt heel wat maar zie foto's op onze site)! Dacht er over na om boven het bad op het plafond jullie haaaaaaaaii foto te doen:-)Jullie foto's zijn echt mooi. x -
15 April 2006 - 21:08
Eva:
Hey Sjoerdje, vind je lief!
Dikke kus -
16 April 2006 - 15:13
Sharon:
Echt vet om te lezen dat jullie reis zo goed gaat!! De foto's zijn ook echt super. Als jullie stiekum nog een fles snake wiskey hebben meegenomen laat me maar weten dan wil ik wel een slokje proeven!:)hehehe nou geniet er heel erg veel van want hier is het kutweer. Groetjes en xxx -
17 April 2006 - 14:32
Buuf- Wil:
halo Sjoerd!
Ik heb hier leuke Paasdagen gehad, en hoop dat jij ook een hele leuke tijd gehad hebt. Ik heb hier je mooie foto`s bewonderd en geniet maar van al het moois wat je nog gaat zien!!
Ik ga in Mei op reis naar Turkije voor 8 dagen!!
Voor het eerst vliegen!!!
Nou, het beste ermee en misschien tot het volgende bericht!!! Doei!! -
18 April 2006 - 12:12
Robert:
Zo zeg, wat gaf die achterlijk RSS crap dit bericht weer laat door... waarbenjij.nu zuigt aars :). Ziet er wederom weer goed uit... blonde koppies door de zon ziet ik... geil hoor. -
18 April 2006 - 22:37
Jessika:
Indrukwekkende verhalen jongens! Jammer dat we mekaar mis zijn gelopen in Sydney! Over twee dagen vliegen wij door naar Bangkok. Ook erg spannend, maar we hebben er zin in. Als je nog wat tips nodig hebt, laat maar weten hoor!
Dikke kus Jes -
21 April 2006 - 11:25
Safira:
zo zo wat een verhaal maar wel gaaf wat je allemaal vertelt k hoop dat jullie het naar je zin hebben en dat het goed met jullie gaan
hierzo wel hoor
onsen honden hebben puppy,s hihi dat moest ik je even vertellen
-xxx-safira en groetjes van ons allemaal!!!