The boys go Cambodia!! - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van sjoerd/guus nijland/van ham - WaarBenJij.nu The boys go Cambodia!! - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van sjoerd/guus nijland/van ham - WaarBenJij.nu

The boys go Cambodia!!

Door: Sjoerd en Guus

Blijf op de hoogte en volg sjoerd/guus

27 Maart 2006 | Cambodja, Phnom-Penh

Hey peoples!

De laatste keer dat we jullie op de hoogte hielden, was in Krabi Thailand. Op het moment bevinden wij ons in een soort krottenwijk in Phnom Penh - Cambodja. Deze wijk hebben ze hier knap gebombardeerd tot backpackers paradijs.
Maar wat hieraan vooraf ging........?

In Krabi hebben we samen met onze grote Canadese vriende Dale, een dagtrip gedaan.
Op deze trip hebben we met een long boat 4 eilanden bezocht.
Bij al deze eilanden hebben we gezwommen, rondgekeken en gesnorkeld, wat echt heel Vet was! (qua leven onder water dan..)

Op de terugweg van deze geslaagde reis kwamen we op zee in een onwijs dikke onweersbui terecht, waardoor iedereen en alles doorweekt terugkwam op het strand.
Gelukkig ben je hier in 30 min. toch weer droog. Maar dit was wel de eerste echte regenbui voor ons. Weer even terug gedacht aan Nl dus!

Voor de rest was Krabi wel een ok plaats, alleen gebeurde er niet heel veel. Wat op zich ook wel even relaxed was.
Vervolgens hebben we Dale gedag gezegd en zijn we op di. 21 mrt in de bus gestapt naar Bangkok.
Na een reis van 14 uur kwamen we om kwart over vijf s'ochtends in Bangkok aan. Waarna we meteen om 7 uur de bus hebben gepakt naar de grens met Cambodja.
Vervolgens daar in de hitte en alle chaos de grens over naar het altijd gezellige Poi-Pet in Cambodja (niet!).
Hier wordt werkelijk waar iedere toerist genaaid!

Dus na tig uur gewacht te hebben op een bus die niet kwam, hebben we besloten om maar wat extra te betalen en daar zo snel mogelijk weg te komen.
Vervolgens met je knieën in je nek, met een busje 7 uur over een onverharde klote weg, om uiteindelijk in Siem Reap aan te komen.
Door de warme ontvangst daar waren we deze klote reis weer snel vergeten.

Siem Reap is de stad aan de poorten van de Tempels van Angkor. Deze tempels hebben we drie dagen lang tot in den treure bekeken. Dit alles was erg indrukwekkend, maar de 3e dag was misschien iets te veel. Voor de afleiding hebben daarom nog maar een krokodillen farm bezocht. Altijd leuk, die lieve kleine krokodilles (ehum!)

Na 5 dagen, hadden we Siem Reap wel gezien, dus zijn we maandagochtend op de bus gestapt naar Phnom Penh.

Tot zover,

Het beste maar weer,
Sjoerd & Guus

• 27 Maart 2006 - 15:41

Bossie:

En wederom genoten van het verslag en de pics!!Het gaat jullie goed af zie ik....ga zo door zou ik zeggen..
    Groeten from the boss

• 27 Maart 2006 - 15:53

Marcelle:

hey Sjoerd en Guus,

Heel leuk om jullie verhalen te lezen iedere keer. Wat een ervaringen, ik ben jaloers. Ik kijk uit naar de rest van jullie belevenissen.

X Marcelle

• 27 Maart 2006 - 17:59

Familie Jippes:

hoi guus en sjoerd
    groet en complimenten voor de prachtige foto's en jullie verhaal. zo maak je noggus wat mee?
    nog krokodillenhamburgers gegeten??

• 27 Maart 2006 - 18:24

Linda:

Wow wat zijn jullie bruin geworden maar gelukkig nog niet al te blond haha :) he guus? Maar echt super mooie foto's! Kussie

• 27 Maart 2006 - 20:24

Theo En Mieke:

En wederom genoten van jullie verhalen en foto's. Toeval dat we op de t.v. juist in één week tweemaal de tempels van Angkor hebben gezien. Grappig idee dat jullie daar ook ronddoolden én klommen. Geniet van jullie laatste weekje voordat jullie naar Down Under gaan. Big hugs !

• 28 Maart 2006 - 07:50

Laterzzzz
    Harm

• 28 Maart 2006 - 09:20

Christina:

Phnom Penh; Rode Khmer. Zeker bekend hier. Leuk ook dat we alles kunnen opzoeken op het kaartje; waar alles ligt. In jullie verhalen klinkt alles wel erg toeristisch. De foto's zijn er echter niet minder door!!!! Al bekeerd in al die tempels??:-) Anyway, enjoy en liefs

• 28 Maart 2006 - 09:36

Wouter Stam:

Ziet er goed uit gasten. Veel plezier nog daar.

• 28 Maart 2006 - 10:19

Jelte Poortinga:

Leuk.

• 28 Maart 2006 - 22:06

Marjet:

He Sjoerd, alles goed? Thailand is dus goed bevallen ik ga daar in juli heen..ben nu nog in NZ en ga over 3 weken naar OZ! Gaan jullie nog naar OZ??? zeker doen!! NZ is ook super!!!
    Greeetzzz

• 28 Maart 2006 - 23:40

Robert:

Kickass fotokes, keep em coming :). Bis später..

• 29 Maart 2006 - 19:36

Carolien:

Ha mannen,

Mooie foto´s!! Tjeezzz en jullie maar zeuren over slechte wegen.. Ziet er echt supermooi uit hoor!Heb je nog baby-krokodillen mogen vasthouden? Is echt stoer, je moet alleen op je vingers letten :-). Dank ook voor de foto van het Tsunami-bord. Geeft toch een veilig gevoel ;-). Leuk om weer wat van jullie te horen .. geniet van zon en het gezelschap van gezellige Canadezen enzo .. kusss! Ca

• 01 April 2006 - 17:30

Henk, Fokkelien En Girls:

Ha die Guus en Sjoerd wat een fantastisch avontuur beleven jullie.
    Wat een prachtige natuur en mooie plaatjes. We blijven jullie volgen en zijn stikjaloers. groetjes

• 01 April 2006 - 21:01

Ria Vollebregt:

he boy`s kei leuke foto`s en in een half uurtje droog? dat kan niet in nederland, om de tien min een bui van 20 min.en jullie zijn al zo lekker bruin om jaloers op te zijn, maar ik hou het wel bij de 220 watt groetjes ria

• 03 April 2006 - 09:10

Dory En Sjef:

beetje late reactie, maar we schijnen geen emailbericht meer te krijgen. Heerlijke beestjes, he, die kroko`s en zulke rustgevende bekken. Ik vind dat jullie behoorlijk cultureel bezig zijn, schitterend.Poepnikkerbruin,oei, discriminatie. jullie zien er geweldig uit, jullie zijn het kennelijk nog niet zat. Goede reis naar de aussies en ga zo door.Knuffel.

• 03 April 2006 - 10:00

Carla:

Hey guus!

Echt super zeg wat je allemaal meemaakt. Die foto`s van Angkor Wat en zo, echt heel stoer. Daar wil ik duidelijk ook een keer in het echt zien. Heel veel plezier daar nog en succes! Liefs Carla

• 04 April 2006 - 13:05

Emilio:

Mooi dat alles zo vlot gaat. Goeie foto s erbij om een beeld te geven. veeel plezier nog !

greetz emiel

• 04 April 2006 - 17:39

'tante' Ada:

Toch ook wel afzien zeg: eindeloze busritten in de hitte........ Maar wat een ervaringen doen jullie op! Gelukkig hoeven jullie door de website niet alles te onthouden. Good luck!

• 05 April 2006 - 15:27

Marcel:

joo SJOERDSKI!! vind vooral dat bord wel grappig! Tsunami hazzard zone... mwahaha. dus dat en de groeten vanuut liwwadden

• 06 April 2006 - 18:39

Ooms Cees&Stefan:

Wat een fantastische ervaring jongelui, wij worden al bijna jaloers. Wees voorzichtig, maak nog meer mooie foto's en pas goed op elkaar,
    sawadi kap !!!

• 07 April 2006 - 06:10

Barry:

Sjoerd thanks, niet gedacht dat je er daar om zo denken! Voor de rest geniet van die zooi zo lang het kan. Vergeet ook niet op te surfen aan de australische kust tussen de haaien. Greets

• 07 April 2006 - 11:11

Marloes L.:

Hi Guys!
    Potverdorie! Wat doen jullie leuke dingen! Zo jaloers... ;-S
    Heeel veeel plezier nog en ik geniet helemaal met jullie mee!
    Have fun!
    Dikke tut! Marloes

• 12 April 2006 - 12:37

Maureen:

He Loiverds, Ik zie nog geen fotootjes van Australie!! Druk bezig met werk zoeken zekers;-)
    Dikke knuffel vanuit het hoge noorden! (xje voor sjoerd)

• 12 April 2006 - 21:13

Marsia:

Nu jullie weer in de westerse wereld verkeren verwachten we snel weer een update over ozzy ozzy ozzy Oi Oi Oi!! Ben wel weer toe aan wat reisverslagen en kiekjes. Have Fun Down Under!
    De Groetn en Knuffels

• 21 April 2006 - 11:19

Safira:

hoi hoi sjoerd hoesty met je met mij goed hihi.
    het zal daar vast heel warm en gezelie zijn nou bijm mij is het nu 19 graden en ook wel gezelig
    je bent ook lkkr bruin geworden en je vriend ook
    k hoop dat je het naar je zin heb
    en dat je nog veel meer leuke dingen ziet

nou dat was het wel k heb niets meer te vertellen

doei doei
    groetjes van iedereen