Zuid eiland Nieuw Zeeland
Door: Sjoerd en Guus
Blijf op de hoogte en volg sjoerd/guus
19 Juli 2006 | Nieuw Zeeland, Christchurch
Na 18 dagen door het dunbevolkte Zuid-Eiland te hebben gecruised, zijn we weer in Christchurch. En daarmee terug in de bewoonde wereld.
We beginnen in al dat winterweer hier, al bijna jaloers te worden op de tropische temperaturen in Nederland. Dit zeggen we natuurlijk alleen maar even om jullie een goed gevoel te geven, want zelfs een tropisch Nederland kan niet op tegen een winters Nieuw Zeeland.
Terug naar de afgelopen 18 dagen. We hebben op 1 juli een wat luxere campervan opgehaald, dan onze voorgaande gare wicked busjes. Om zo te voorkomen dat we iedere ochtend wakker werden met het ijs aan de binnenkant van de ruiten.
Vanuit Christchurch zijn we landinwaarts gereden, om meteen in de zon, sneeuw en bergen terecht te komen. Hier hebben we een paar grote meren bekeken op aanraden van Nieuw zeelanders zelf. Wederom super mooie landschappen etc.
Vervolgens zijn we een paar 100 km naar het zuiden, terug gereden naar de oostkust. Om hier Dunedin te bekijken. Hier hebben we aan de kust echt nog tig zeehonden en zeeleeuwen gezien. Deze keer liep je er gewoon tussendoor, dat is dus vrij normaal hier.
We zijn via de kust, door de bossen naar het zuiden gereden. Om vanuit Invercargil daarna weer noordwaarts te gaan om een bezoek te brengen aan, het met toeristen overladen 'Queenstown'.
Het kloterige was hier alleen, dat iedereen aan het skieen was. Dit ging alleen ver boven ons schamele budget, dus zijn we na een biertje en wat gluhwein maar verder gegaan.
Queenstown is alleen wel 'de' plek om allerlei extreme sporten en activiteiten te doen. Super cool voor een volgende keer als je meer cash hebt dus.
Vanuit Queenstown zijn we doorgereden naar Wanaka, om hier een dagje te mountainbiken. Het is echt een top land om dat soort shit te doen, dus hebben we ons maar weer eens goed in het zweet gewerkt.
Daarna zijn we richting de westkust gegaan om daar de tropisch regenwouden, stranden, glechers en meer 'wonderen der natuur' te gaan zien.
De westkust is waarschijnlijk Nieuw Zeeland op haar best. Er woont alleen echt geen hond, waardoor het soms wel erg rustig is.
We hebben hier redelijk wat bergen opgelopen om de 'anzichtkaart views', met eigen ogen te aanschouwen.
Uiteindelijk zijn we aan de westkust omhoog gereden tot aan Punakaki, hier hebben we de 'welbekende' pancake rotsen en blowholes bezocht.
Vervolgens zat onze tijd in de campervan er alweer bijna op en zijn we via de 'Arthur's pass', van de westkust terug gereden naar de oostkust. In Arthur's pass hebben we onze laatste en hoogste berg beklommen. Om op 1100 m. hoogte, tot onze knieen in de sneeuw, de laatste foto's te maken van prachtig Nieuw Zeeland.
Inmiddels zitten we weer in Christchurch zoals gezegd en hebben we weer 2500 km erbij gezet op de teller. Dit land blijft ongelooflijk en het zuid eiland is misschien nog wel mooier dan het noorden. Toch kijken we uit naar nieuwe zonnestralen, dus gaan we 4 dagen eerder dan geplanned richting Fijiiiiiiiii!!
Het is moeilijk te beschrijven hoe geweldig mooi Nieuw Zeeland is, dat moet je zelf meemaken. Maar om jullie een beter idee te geven van het land en onze avonturen, hebben we deze keer extra veel foto's bijgevoegd. Dus Enjoy!!
So, keep you'll posted en tot de volgende update mensen!
Groeten,
Sjoerd & Guus
19 Juli 2006 - 05:59
Smitzer:
Jongens,
Ik ben de eerste, die reageert op dit berichtje! Je begrijpt natuurlijk wel dat ik ook echt helemaal niets te doen had en dat ik ook niets kon verzinnen dus vandaar.
Het klinkt allemaal super. Je ziet maar weer dat je niet op alles voorbereid kan zijn, Skiepak bv!! Misschien is dat iets, wat de volgende keer aan de lijst van 'ik ga op reis en neem mee, onder de topic tandenborstel etc` toegevoegd dient te worden. Een kleine tip onder de sluier wolken van regen en sneeuw in Nieuw Zeeland.
Viele Grüße Deutschlands
Bas Smits -
19 Juli 2006 - 07:18
Adam:
Wow.. -
19 Juli 2006 - 08:27
Jelte Poortinga:
Ik ben blij te horen dat jullie het leuk hebben. Ik reageer ook ff voor Harm die is namelijk vrij druk. Hij is ook blij dat het goed gaat met jullie. Verder zie ik dat smits in Duitsland ff van de grasmaaier is gestapt om te reageren. Die jongen is ook zo druk op zijn stage. Nou guus en joerd veel plezier nog en tot over een paar weekjes.. -
19 Juli 2006 - 08:32
Christina:
Indrukwekkend weer allemaal!!!
Wel raar, jullie in de sneeuw en wij in een hittegolf.
Liefs en Enjoy -
19 Juli 2006 - 08:32
Bossie:
Wel niet de eerste maar ja..na mijn vrinden zal ik ook nog maar is wat neerzetten!!Ik zie dat het goed gaat en dat s mooi..Hier ook alles oke...Oja guus...op die rare eilandjes waar jullie zo heen gaan daar staat nog ergens een gevulde schatkist..zitten wat extra centen in...mischien kan je die wel gebruiken...succes met zoeken!!!
Heren de mzzl!!!
gr.robert -
19 Juli 2006 - 09:59
Wendy Van De Geijn:
Jeetje heren, dat ziet er echt super de super uit op de foto's. Ben tikkie jaloers! Veel plezier op Fiji! Groetjes, Wendy -
19 Juli 2006 - 16:14
Irene:
Gewoon SUPER!!! Keep on going! :) -
19 Juli 2006 - 17:51
Maureen:
Indrukwekkend gewoon!!! Denk dat ik wel net zo lief daar zit, als hier met de hitte!! liefs -
20 Juli 2006 - 12:20
Dennis Scheltema:
Ik ben lam joh.. -
20 Juli 2006 - 13:31
Geartsje:
Hey die Sjoerd,
Ik hoorde van Marcel dat jij een of andere dik coole reis aan het maken was, dus ik dacht: laat ik die website eens gaan bekijken. En nu ben ik me toch een potje JALOERS!!!! Wat een ontzettend leuke verhalen en prachtige foto's. Echt een genot om naar te kijken. Das weer eens wat anders dan een hele zomer popcorn bakken in de bios he? In oktober vertrekken Dennis & ik voor een half jaar naar Zuid-Afrika en als ik jullie verhalen lees en foto's zie krijg ik daar nog meer zin in! Jullie zitten dan wel niet in Z-A (of gaat dat nog gebeuren??) maar jullie zijn tenminste ook even lekker weg uit NL,...heerlijk!!
Hey, enjoy Fiji man, ik zal met veel interesse de rest van julie avonturen blijven volgen!
groetjes ut Liwadden
ook van Dennis & Nynke -
20 Juli 2006 - 14:34
Dianne:
Ziet er goed uit mannen! Maak er een toptijd van op Fiji! -
21 Juli 2006 - 06:17
BARRRRT Je Weet Wel:
Ey man,
Zijn er ook nog chickies, of waar zit je eigenlijk?
Ey mzzl spreek je. -
21 Juli 2006 - 14:31
Snaar:
Te gek! -
25 Juli 2006 - 10:25
Theo:
Hoi Mannen,
Klam zwetend achter mijn pc op het werk al die coole foto's. Zelf mis ik Noorwegen. Ondertussen een beetje warmer en tropical bij jullie?? Guus, het was gezellig met je ouders afgelopen zondag. Mannen nog een leuke tijd met elkaar en al het geld op is horen we wel weer via de mail. Ook de groeten van omi's,buuvven en veel familie en Woldendorpers.
Und von die Mutti Mieke!!!! -
26 Juli 2006 - 10:24
Wout:
zag dat je alweer een gruwelijk bebopdingetje gaande hebt op je hoofd! tijd voor de spiegel van de kapper! hihi, schattig hoor, lekker wollig, net als de schapen daar he. (?) nu lekker zwembroekenweer he, keep on truckin'!!! wout
en niet meer vechten he jongens! -
28 Juli 2006 - 19:05
Safira:
hoi hoi zo te zien is het daar wel leuk en ook wel koud brrrrrr hahaha
met mij gaat het goed dus
groetjes safira -
31 Juli 2006 - 17:05
Ada En Nadia:
Jullie doen echt een héle hoop!
We missen jullie!!!
Sjoerd, tot ziens op lowlands (nadia, niet ada)(dat zou wat zijn haha)!! we moeten elkaar echt opzoeken hoorrrrrrrr ik ben benieuwd naar jou en je verhalen!!
Mieke verteld namelijk niks. ahhahaahah
Heel veel liefs en tot gauw lieve neef!
dikke zoenen -
31 Juli 2006 - 17:06
Ada En Nadia:
mooie foto's ook :-D -
02 Augustus 2006 - 17:22
Carla:
Ik blijf me er over verbazen hoe mooi `t daar is zeg, echt gaaf! Verder alles goed daar?! Hier ook, afgelopen weekend met z`n allen back to chez geweest, laatste keer geopend. Daar hebben we nog voor één keer ouderwets gefeest. Verder vast gefeliciteerd met je verjaardag Guus! Ik zit binnen een paar dagen met me luie reet op `t strand van Kos, echt vakantie vieren. Jullie ook nog een super tijd daar!! Doei doei -
06 Augustus 2006 - 18:39
Frans En Gerdien:
Hallo Sjoerd en Guus, wat een prachtige foto's hebben jullie gemaakt van de tocht. Ik hoorde dat jullie al weer op de terugweg zijn, ben heel benieuwd naar de verhalen. Geniet er nog van, dit is een onvergetelijke ervaring.
Succes en tot ziens.