De Flower Power bus rockt! - Reisverslag uit Rainbow Beach, Australië van sjoerd/guus nijland/van ham - WaarBenJij.nu De Flower Power bus rockt! - Reisverslag uit Rainbow Beach, Australië van sjoerd/guus nijland/van ham - WaarBenJij.nu

De Flower Power bus rockt!

Door: Sjoerd en Guus

Blijf op de hoogte en volg sjoerd/guus

25 Mei 2006 | Australië, Rainbow Beach

Hey luitjes, hoe staat ie daar in NL?!

Hier in OZ alles lekker. We zijn inmiddels goed een week onderweg met onze wicked camper. Dit campertje bevalt prima deluxe en we hebben er nu zo'n kleine 1000 kilometers mee gemaakt.

Vanuit Brisbane zijn we eerst een stuk afgezakt om Byron Bay te bezoeken. Hier hebben we voor het eerst illegaal gekampeerd (men heeft hier liever dat je dat netjes op een camping doet. redelijk hoge boetes op wildkamperen).
De volgende ochtend bleek de spot waar we kampeerden, een van de meest populaire surfspots te zijn van Byron, hahaha.. Dus toch niet zo rustig als wij de avond ervoor in het donker en de regen hadden gedacht.
En ja dat lazen jullie goed, voor het eerst hebben we een paar dagen veel regen gehad.

De eerste dag in ontmoette we een Ned. jongen, Sebastiaan die daar aan het surfen was.
Sjoerd heeft dezelfde dag voor de 1e keer gesurfd. Nou ja, geprobeerd dan, best lastig dat surfen hahaha...
Daarna een potje voetbal op het strand, waarbij Sjoerd een stuk eelt van onder zijn voet heeft afgeschopt (aargh!).

De volgende dag hadden we besloten naar Nimbin te rijden. Nederlander Sebastiaan ging ook mee. We hadden een aantal vage verhalen gehoord over Nimbin, allen op hetzelfde neerkomend.... Een dikke hippy community. Het werd een mooie roadtrip door de bergen en eenmaal aangekomen in Nimbin bleken de verhalen te kloppen: Zweverige Hippies, vage winkels en overal wilden ze je weed, hash en cookies verkopen.
Wij als echte Nederlanders hebben natuurlijk wat van de lokale markt moeten testen, haha.. Bushweed noemen ze dat hier.

Vanuit Nimbin zijn we doorgereden naar een nationaal park in de buurt, waar we na lang zoeken een BBQf spot vonden. We hadden geen licht, dus zetten we de lichten van onze bus maar aan.
Na het eten zaten we relaxed een biertje te drinken toen Sebastiaan opmerkte: "hey waren die lampen net niet feller?" En ja hoor: de accu compleet dood. Dus toen zijn we eerst maar gewoon gaan slapen.

De volgende ochtend hebben we de bus in een keer aangekregen na een beetje duwen, gelukkig!
Na de hoogste waterval van die regio te hebben bezocht, zijn we criss cross over onverharde weggetjes door het park heen gereden. Deze test heeft de wicked van ook weer goed doorstaan!
Terug in Byron Bay hebben we 's Avonds de finale v/d Champions League gekeken op groot scherm, Barcelona-Arsenal. Dit was dik genieten.

Na Sebastiaan achter te hebben gelaten (het was gezellig dude), Next Stop: 'Surfers Paradise'.
Surfers Paradise is als Salou in Spanje. Mooie Stranden en veel plekken waar mensen met alle liefde al je geld uit je zakken kloppen. Niet echt een plek voor ons om lang rond te hangen dus haha..
'S Middags hebben we het strand en de shops uitgecheckt en 's avonds biertje gedaan en een potje pool gelegd in de plaatselijk 'Beer Garden'. Dezelfde avond hebben we Surfers Paradise nog achter ons gelaten, omdat illegaal kamperen hier helemaal niet getollereerd werd.
Dus zijn we die avond maar doorgereden tot op een parkeerhaven in een suburb vlak voor Brisbane.

We zetten onze oostkust tocht door en via Maroochydore (waar we eerst dachten te blijven maar niet echt boeide) kwamen we aan bij Coolum beach; Mooi gezellig plaatsje met een super strand. 'S middags nog Mount Coolum beklommen waar we met een spectaculair uitzicht van de zonsondergang hebben zitten genieten.

Van Coolum zijn we naar Noosa Heads gereden, waarvan we hadden gehoord dat hier veel gesurfd werd en goed les werd gegeven. De eerste dag hebben we Noosa (wat bestaat uit een aantal verschillende plaatsjes) verkend. Na de eerst nacht met het busje bij het strand geparkeerd te hebben, kregen we meteen een officieele waarschuwing. En na zo'n waarschuwing volgen er boetes tot $5000,-.

's Middags liggen ontspannen op het strand, en alle surfklasjes een beetje gebestudeerd.
En 's Avonds toch maar een goedkope camping opgezocht om hoge boetes te voorkomen. We eindigde bij een aantal Rednecks in de bush/moeras. Voor $10 mochten we hier een nachtje slapen.
Dus hout gesprokkeld, kampvuur gemaakt, kapot gestoken door de muggen. Helemaal 'back to nature', maar wel een mooie ervaring.

Na dit bush avontuur hebben we een surfles geregeld. We mochten met de 'gevorderden' mee doen, wat voor ons echt beter was. Het was een goede les en we hebben allebei al op een aantal golven gereden. Zeker voor herhaling vatbaar!!

Vanuit Noosa zijn we via Boreen Point (een mooi meer met cheapa camping) doorgereden naar Rainbow beach, waar we nu vertoeven. Vandaag gaan we surfboards huren en weer oefenen!
We hebben ook een trip geboekt voor een driedaags verblijf op 'Fraser Island', waar we vanmiddag een briefing voor hebben. We gaan met een man of 10 in onze eigen 4x4 het eiland verkennen. Schijnt echt prachtig te zijn. Morgen gaat dat gebeuren!

Zoals jullie hebben gelezen, vermaken wij ons prima. We hopen dat we jullie met onze verhalen en foto's even een ontsnapping aan de realiteit bieden (haha..)

Surfs up Dudes!

Vrienden, tot de volgende update,

Groeten Sjoerd en Guus

• 25 Mei 2006 - 05:29

Miek:

Wat een onwijs gave bus!!...En wederom mooi verhaal...

• 25 Mei 2006 - 10:46

Wout:

goeie shit boys! prima vervoer! jullie kunnen mischien ook gaan zeevissen ofzo?! op haaien!
    kus wout

• 25 Mei 2006 - 11:14

Arjan:

Haha....wel stoer die bus!

• 25 Mei 2006 - 11:46

Maureen:

Die natuur is echt te mooi... IK WIL OOK!!! En gezellig zo'n busje! Ik ben jaloers op je guus! zorg goed voor elkaar. huggies xxx

• 25 Mei 2006 - 12:43

Christina:

Echt zeesurfen dus...niet op een meertje...Tjonge, geweldig!!! Die foto's erbij maken het reisverslag echt te gek. 't Is daar prachtig. No worry; het regent hier ook al weer een dikke week. Enjoy en liefs, ook van Geert

• 25 Mei 2006 - 15:21

Mariet:

echt super die bus en die stranden! geweldig, wordt er jaloers van. Geniet ervan. Have fun on the board.
    x mariet

• 25 Mei 2006 - 16:50

Floortje:

Tof!!!! Een vriend van mij uit Melbourne vertelde al dat ik de Byron Bay erg tof zou gaan vinden, en de foto's bewijzen het. Nu er nog heen! Veel Succes met de reisssss ik vertrek woensdag naar de US of A. Take Care
    btw: gaaf dat flower power busje!!!! :D

• 25 Mei 2006 - 17:23

Hans:

zwaar relaxte bus mannen!
    nog een goede en mooie reis toegewenst uit brabant gr.(neef)hans.

• 25 Mei 2006 - 19:17

Safira:

hay hay alles daar goed?

nou det zal wel maar nie meer illegaal kamperen he
    das wel gevarlijk
    maar met mij gaat ht toppie

en nog veel plezier daar
    jongens

-xxx- safira

• 26 Mei 2006 - 01:45

Dale Boy:

hey guys!! Hows the trip a goin? write something in english so i know whats up. hah. talk to u soon, hope u r having fun!!!
    fasses

• 26 Mei 2006 - 10:25

Marien:

Vet verhaal jongens en natuurlijk weer toffe foto's! Geniet er nog maar van!
    Gtz Marien

• 26 Mei 2006 - 10:28

Adam:

Maroochydore, hehehe.. Toevallig ook langs Mooloolooba gereden? Bij Alex head kan je ook goed surfen! Maar denk dat jullie al noordelijker zitten.. Fraser Island! OP de Indian Head rots haaien en dolfijnen checken! Ben beetje jaloers maar gun het jullie van harte, hehehe.. Enjoy kids, hang loose!

• 27 Mei 2006 - 10:27

Marcel:

en het regent hier dat ut giet!!! GENIET ER VAN... met je hippy bus!

• 28 Mei 2006 - 14:10

Harm Jelte Bas Rubbert Marleen:

We zijn bij bas thuis later

• 28 Mei 2006 - 21:05

André M.:

Fantastisch dat jullie zoveel plezier hebben. Geniet ervan!

• 29 Mei 2006 - 00:08

Jelle:

Erg leuk om al jullie verhalen te horen! Maar wil wel wat meer inside information..Ik bedoel je schaft niet voor niks zo´n bang busje aan! dus jellesueters@hotmail.com, aight?...

• 29 Mei 2006 - 14:36

Tante Ria:

Kijk maar uit met het wild kamperen anders moeten jullie veel meer meloenen plukken,een gave bus. groetjes

• 29 Mei 2006 - 20:04

Jemaenpaatdorisenstefs:

Hey mates,
    Wij genoten van jullie verhalen gedurende een van de zeldzame momenten dat het hier regende. Voor kenners betekent dit dat wij heeeel lang hebben genoten.
    Geweldig adres hier in Voorburg, een nog betere fietstocht naar de ZuidHollandse eilanden en fantastische palen midden op de fietspaden. Niet iedereen heeft deze weten te ontwijken. De Heer is op Hemelvaartsdag uitbundig geprezen voor de plaatsing van de palen. Wij zetten morgen onze fietscruise door NL voort in het vooruitzicht van nog beter weer aan het eind van de week.
    Groet van ons allen en blijf genieten. Goeie reizen.

• 30 Mei 2006 - 16:05

Emilio:

gaaaaaaaaa zoooooooo doooor :)

• 31 Mei 2006 - 15:04

Dorien:

Mooie bus hoor!!! Vet grappig! Mooie foto's fantastische verhalen. Ga zo door!!!
    Liefs

• 01 Juni 2006 - 07:50

Collega:

haha die foto van Byron Bay, ik heb een maand geleden bijna exact dezelfde getrokken, alleen wa meer licht, verder identiek.. Watego's Beach??? Veel plezier nog... Grtz

• 01 Juni 2006 - 12:36

Smitzer:

Waar blijven die BANGBUS-pics at night!? Jullie kunnen er ook voor kiezen om ze gelijk op google te zetten. Andere optie is het gewoon aan mij te sturen, waarna ze uiteraard ook op google gezet zullen worden... Nou denk er maar over na.

Greetz